Middenin de Duivelandse polder, met de Oosterschelde op fietsafstand; dichter bij de natuur komt u niet!

Op slechts vijf minuten vanaf Het Hooge Huis vindt u de Kreken van Ouwerkerk, een natuurgebied dat ontstaan is na de watersnoodramp van 1953. In de kreken staat brak water wat een bijzonder ecosysteem opgeleverd heeft, ook vindt u hier een aantal mooie wandelpaden door het omliggende bos.

Strand

Een van deze paden leidt u naar een klein strandje aan de Zeedijk. U kijkt hier direct over de Oosterschelde op de Zeelandbrug en op heldere dagen kunt u zelfs de Stormvloedkering aan de monding van deze zeearm zien. Het is een ideale plek om even uit te waaien op de pier (overgebleven van een oude dijk) of in de zomer wat pootje te baden. Dit strandje is zeer toegankelijk voor gezinnen met (kleine) kinderen, het is overzichtelijk van formaat en het water komt niet heel hoog. In de zomermaanden is een standwacht van de KNRM aanwezig. Voor een groot strand met meer getijdewerking verwijzen we u naar de Noordzeekust, die met een 30 minuten per auto te bereiken is.

Duiken

Even verderop vindt u aan de zogenaamde Noordbout een geliefde duikersplek. Ook op andere punten aan de dijk langs de Oosterschelde zijn goede duikplekken te vinden. 

Watersnoodmuseum

Vanaf het strandje iets verder de Zeedijk af, komt u bij het bekende Watersnoodmuseum. Inmiddels is het museum ruim tien jaar open en vindt u in de vier caissons die destijds de dijk van Ouwerkerk moesten dichten een expositie over de gebeurtenissen van die 1e februari 1953 en wat er zich daaromheen en daarna op het eiland heeft afgespeeld. Naast het museum vindt u ook het monument, waar jaarlijks een kranslegging plaatsvindt. Rondom het museum kunt u kanoën op de kreken of wandelen in de kreken en aan de zeedijk langs de Oosterschelde.

Eilandschoon

Steekt u het eiland over richting het noorden, dan komt u bij Sirjansland langs het Dijkwater, een klein natuurgebied met mooie stukken water en begroeiing. Trekt u langs Zierikzee over de provincialeweg richting de Noordzeekust, dan komt u door Plan Tureluur, voormalig akkerbouwgebied dat enkele jaren geleden teruggegeven is aan de natuur. Hier kunt u uw ogen uitkijken op de verschillende soorten vee die hier rondlopen, naast de diversiteit aan vogels die dit waterrijke kweldergebied aandoet. Net voordat u het Noordzeestrand bereikt, strekt zich over de hele kop van het eiland een bos- en duingebied uit, waar u naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Ook kunt u hier andere georganiseerde activiteiten ondernemen, zoals een GPS-, steptocht of mountainbiken door de duinen.

Over het hele eiland Schouwen-Duiveland lopen diverse goed aangegeven fiets- en wandelroutes, voor meer details verwijzen we u graag naar de webpagina van de VVV Zeeland.

Fotoalbum