Bij de bouw van Het Hooge Huis hebben we nagedacht over de opties om het gebouw ook vorm te geven met het oog op de toekomst, door zo veel mogelijk zelfvoorzienend en spaarzaam met energie om te gaan en het milieu in onze directe omgeving zo min mogelijk te belasten.

Dit duurzame doel proberen we na te streven door gebruik te maken van onder andere:

 • Zonnepanelen
  Op het dak van onze voorraadschuur ligt een straat van zonnepanelen die zowel de privéwoning als Het Hooge Huis van energie kan voorzien. In de provincie met de meeste zonuren van Nederland zou dat toch moeten lukken, dachten wij zo.
 • Pelletkachel
  Het Hooge Huis maakt geen gebruik van gas; er wordt verwarmd door middel van een pelletkachel, die gestookt wordt met samengeperste houtkorrels. Daarnaast helpt goede isolatie van het gebouw de temperatuur constant te houden. In de keuken wordt gekookt op inductie.
 • Ecologische schoonmaak- en wasmiddelen
  Zowel de vaat als de was wordt voor zover mogelijk gedaan met ecologische middelen die onze directe wateromgeving zo min mogelijk belasten; als Zeeuwen geloven we in de kracht van water met waar nodig een klein toevoeging. Omdat het water onthardt wordt hebben we minder last van kalk- en vuilopbouw waardoor we met eenvoudige middelen toekunnen om u een hygiënisch schoon verblijf te kunnen bieden.
 • Streekproducten
  Bij het verzorgen van uw ontbijt en/of avondmaaltijd maken we het liefst gebruik van producten van het eiland, zoals vlees van Vleesboerderij Boot, kaas van Kaasboerderij De Stolpe, fruit en sappen van Fruit&Zo en Boerderijwinkel Kik (Zierikzee) en brood van Bakkerij Ten Hove.
  Vers en kwaliteit van dichtbij, zodat u in ieder detail kunt genieten van ons prachtige eiland.

 

Fotoalbum