24 augustus 2015 — Op 8 augustus stonden we dit jaar met ons strovlechtwerk en vlechtdemonstratie op ons jaarlijks grootste evenement: de Burghse Dag. Dit jaar was de 25e editie, waardoor de markt groter en uitgestrekter door de kern van Burgh verspreid lag dan voorheen.

De Burghse Dag vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag van augustus in en rond de kern van Burgh, onderdeel van Burgh-Haamstede, op Schouwen-Duiveland.

Met tussen de 10.000 en 20.000 bezoekers is dit het grootste publiek dat per evenement aan onze kraam voorbijtrekt. We stonden deze keer met onze ambachtelijke strovlechtkunst tussen andere oude ambachten, zoals Liers kant, rietvlechten en touwslaan. Hier waren we iets beter op onze plek dan tussen de kramen met regionale producten zoals die altijd op de Boerenmarkt verkocht worden. Het was een prachtige zonnige dag en we mochten aan veel mensen laten zien en vertellen wat strovlechten is, hoe het werkt en waar het vandaan komt. Ondertussen demonstreerden we de hele dag door hoe dit ambacht in z’n werk gaat en hebben we ter plekke een aantal van de meer eenvoudige vlechtwerken gemaakt. Je moet natuurlijk wel kunnen praten en breien tegelijk! 

Fotoalbum